Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Brissman om ATG-kaoset

Foto: TR Bild
Foto: TR Bild

Drygt tio minuter innan spelstopp till V75 drabbades ATG av tekniska problem. Detta medförde att många kunder inte kunde lämna in sina kuponger. Här berättar ATG:s informationschef om det inträffade.

Publicerad:

ATG drabbades av tekniska fel strax innan V75-1 skulle ta att gå iväg. Detta gjorde att flera kunder inte lyckades lämna in sina spelkuponger i tid. Strax efter att V75-1 gått i mål flöt Atg.se på i vanlig ordning, men när det var dags för Dagens Dubbel uppstod problemen igen och då valde man att helt enkelt skjuta upp starten av V75-6 från 18.20 till 18.30. Nu berättar ATG:s informationschef Patrik Brissman för Travronden om det inträffade.
– Självklart är det ytterst beklagligt när tekniken fallerar. Jag har full förståelse för att det finns kunder som är förbannade och jag kan bara beklagade det inträffade. Före start av V75-1 drabbades ATG.se av driftstörningar. Den exakta orsaken till driftstörningen har jag i nuläget inga uppgifter om. Hästarnas välmående är det viktigaste. Vi hade möjligheten att skjuta på starten av V75. Men i det här fallet var hästarna redan i defileringen när vår operativt tävlingsansvarige fick hela bilden klart för sig gällande omfattningen av driftstörningen. Av djurskyddsskäl väljer vi då att låta starten gå. Efter klockan 18.00 drabbades vi åter igen av driftstörningar och sköt på starten av Dagens Dubbel till kl 18.30, men tyvärr utan att komma tillrätta med driftstörningen. Åter igen - jag kan bara beklaga de som drabbades och förstår som sagt den frustration våra kunder känner. Vi har nu fullt fokus på att hitta orsaken bakom driftstörningen.

Sent under lördagskvällen lämnade Patrik Brissman en ny rapport kring situationen:
– ATG.se fungerar nu normalt igen. Vi arbetar nu för fullt med att hitta orsaken till dagens driftstörningar. I det arbetet finns i nuläget inte några som helst indikationer på att det var robotspel som orsakade dagens driftstörning.

Omsättningen på V75 den här veckan blev 91.033.422 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS