Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

B.W.Prinsen stal showen efter dramatik

Foto: ALN PRESSBILD/TR BILD
Jan-Olov Persson med B.W.Prinsen efter skrällen i Prinsessan Madeleines Pokal. Foto: ALN PRESSBILD/TR BILD

Nordsjö Odin såg ut att gå mot en överlägsen seger i Prinsessan Madeleines Pokal på Bollnästravet. Då kom galoppen och i stället var det Jan-Olov Persson som fick bjuda på segergest med B.W.Prinsen.
– Det här var oväntat, sade Hagmyrentränaren efter knallen i fyraåringsloppet på nya banrekordet 1.22,3a/1640 meter.

Publicerad:

Årets upplaga av Prinsessan Madeleines Pokal över 1640 meter blev en rafflande och fartfylld historia. Möller Tor dök till spets och tog hand om täten före B.W.Prinsen, medan färske derbyvinnaren Nordsjö Odin fick nöja sig med tredje invändigt inledningsvis. Efter 500 meter tog Öystein Tjomsland ut storfavoriten i dödens och varvet passerades på snabba 1.21,3. 

Med 400 meter till mål lade Tjomsland in en tung press på ledaren med Nordsjö Odin, som snabbt kopplade greppet och tog över täten 100 meter senare. Nordsjö Odin dundrade sedan fram mot överlägsen seger, men det blev för mycket av det goda. Tjomsland forcerade fyraåringen lite för hårt och med 200 meter till mål kom galoppen. 

Därmed var det bäddat för en skräll. Jan-Olov Persson hittade ut från vinnarhålet in på upploppet och över upploppet gick B.W.Prinsen snabbast. Hagmyrentränaren bjöd på en segergest över mål samtidigt som B.W.Prinsen korsade mållinjen på 1.22,3a/1640 meter – en rekordsänkning med fyra sekunder och dessutom nytt banrekord.
– Det här var stort och helt oväntat. Jag har vunnit loppet sju gånger men det här var det mest oväntade. En riktig kuskseger, sa Jan-Olov Persson som var glad som en speleman efteråt.

B.W.Prinsen (e. B.W.Modde), som var tvåa i Svenskt Kallblodskriterium i fjol, har haft en tveksam säsong i år men stod nu alltså för ett rejält formbesked.
– Det har varit svårt att få någon ork i honom och jag ändrade på träningen efter derbykvalen. Det föll väldigt bra ut och Linnea (Holappa) som sköter hästen har gjort ett väldigt bra jobb. 

Segern var värd 175.000 kronor och det blev en tränardubbel för Persson, sedan stallkamraten Guli Roy spurtat in som tvåa med Rikard N Skoglund. 

Öystein Tjomsland skyllde inte ifrån sig efter förlusten med storfavoriten Nordsjö Odin som blev fyra i mål till slut bakom Möller Tor.
– Jag körde kanske lite för hårt på honom, jag trodde inte att han kunde galoppera. Han var helt överlägsen de andra och det känns jäkla surt, men vi kommer igen, sa norrmannen i atg live-sändningen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS