Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

B.W.Rune vann Sleipner Cup

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Jan-Olov Persson gjorde nästan rent hus i fredagens storlopp på Romme. Foto: Maria Holmén/TR Bild

En viss Jan-Olov Persson spelade huvudrollen i fredagens final i Sleipner Cup på Romme. Landets kallblodschampion hade inte mindre än sju hästar till start i fyraåringsloppet och tog också hand om större delen av priskakan.

Publicerad:

Persson hade själv ingen lycka bakom B.W.Prinsen, men framför sig såg han två av dennes stallkamrater göra upp om segerchecken på 150.000 kronor. Striden stod mellan Justus N.A, som anförde för Emilia Leo, och B.W.Rune (e. Tekno Odin), som Örjan Kihlström attackerade med genom slutsvängen.

Vid upploppets början kopplade B.W.Rune greppet och höll sedan undan med en halv längd via 1.25 blankt över full väg. I vinnarens syskonskara finns miljonärerna B.W.Gulliver, B.W.Modde och B.W.Sture och efter en galoppfylld fjolårsssäsong ser B.W.Rune ut att kunna följa bröderna i spåren. Fredagens seger var hans andra raka.
– Det är jätteroligt att han börjar att sansa sig och Örjan gav honom ett jättebra lopp, sade Jan-Olov Persson som lade beslag på fyra av sex prisplaceringar i loppet.

B.W.Rune vann närmast före en tapper Justus N.A och bakom dessa var Gott Klirr och Guli Roy trea respektive femma i mål.
– Man får imponeras av Justus och Emilia och även Gott Klirr. Jag har fina fyraåringar och jag hoppas att de får fortsätta att vara friska till de fina loppen som kommer nu i sommar och i höst. Det är ett bra gäng, sade Persson.

I Sleipner Cups stofinal tog Thess Vilja (e. Moe Odin) en odiskutabel seger för Mats E Djuse. Esbjörn Glantz tränar stoet som vann med fyra längder på 1.29,4 över 2.140 meter. Inom Sleipner Cup kördes även en revansch för femåriga hästar och där var norske gästen Stumne Fyr (e. Joker Elden) smått överlägsen via 1.24,3.

Fredagens vinnare på Romme:
Alfa Lina (e. Klack Jo) – Lars-Erik Karlsson
Ganette Am (e. Donato Hanover) – Kenneth Haugstad (Roger Walmann)
Hulte Sofia (e. Månprinsen A.M.) – Ulf Ohlsson (Leif Jonsson)
B.W.Rune (e. Tekno Odin) – Örjan Kihlström (Jan-Olov Persson)
Thess Vilja (e. Moe Odin) – Mats E Djuse (e. Esbjörn Glantz)
Rappnor (e. Nordli Svarten) - Ole Johan Östre
Uptown Girl (e. Calvin Capar) – Alice Molin (Jevgeni Ivanov)
Stumne Fyr (e. Joker Elden) – Ole Johan Östre (Merete Viksås)
O.P.Q.C. (e. Classic Photo) – Johanna Lind (Markus B Svedberg)
Cupra (e. Turbo Sund) – Örjan Kihlström (Zandra Vidén)

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS