Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

B.W.Sture tillbaka som en vinnare

Foto: Leif Norberg/ALN/TR Bild
Foto: Leif Norberg/ALN/TR Bild

Första starten sedan i oktober, men någon ringrost gick inte att skönja när B.W.Sture segrade direkt efter sitt långa uppehåll. Tillsammans med Örjan Kihlström tog sexåringen hem årets upplaga av Sjunga Bests minne.

Publicerad:

Där var favoriten Bellfaks i rätt gångart till en början, men innan första sväng tog han på nytt till galopp. Han hittade dock rytmen igen och svarade sedan för en stark upphämtning. Men längre än till andrapriset räckte den inte. 

För med varvet kvar till mål lämnade Örjan Kihlström kön med Bellfaks stallkamrat B.W.Sture (e. Moe Odin). Avancemanget tog ekipaget ända till ledningen och där stannade det sedan hela vägen in i mål via 1.24,1 över 2.140 meter.
– Det gick ganska lugnt där framme, så jag tyckte att det var lika bra att lunka fram, sade Kihlström som sedan berömde hästens tränare, Jan-Olov Persson.
– Det är ett snyggt tränarjobb att ha hästen i sådan här form efter ett så långt uppehåll.

Persson fick själv alltså nöja sig med andraplatsen med sin styrning Bellfaks, men var mer än belåten efteråt.
– En dubbelseger! Det är bra det, sade Persson till Kanal 75.
– Det är synd att Bellfaks ska strula till det. Han kom ändå i väg bra och låg bra i handen. Sedan gick han ett mäktigt lopp, men det gjorde Sture också. Riktigt skönt med en dubbel.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS