Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

B.W.Sture var starkast

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Jan-Olov Perssons sexåring har inlett karriären lovande.
På Bergsåker imponerade B.W.Sture tillsammans med Örjan Kihlström.

Publicerad:

Örjan Kihlström hittade ut från innerspåret tillsammans med B.W.Sture (e. Moe Odin) och lämnade då andra utvändigt relativt omgående för att istället köra fram och ta över ledningen. Under slutrundan gjorde favoriten Lome Brage ett försök att närma sig via tredjespår, men det bet ingenting och favoriten var helt enkelt stinglös för dagen. Då kunde Kihlström och B.W.Sture rycks i slutsvängen och skapa sig en lucka ner till övriga.
Den enda som sedan kunde närma sig var Daniel Wikberg-tränade storskrällen Guldtopp och Magnus A Djuse. Ekipaget kunde dock aldrig utmana ledande B.W.Sture, som gled undan till seger på 1.26,8/2160 meter.
– Det är en fin travare som har varit hel och tävla på nu. Det känns som att formen verkar komma lite mer och mer, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.
Segern var värd 200 000 kronor och Jan-Olov Perssons häst har nu vunnit tre lopp under 2019. 

Succédag för Bergh och Westerholm

Robert Bergh hade en fin dag på Bergsåker. Efter skrällen med Digital Ink i gulddivisionen klev stallkamraten Indra’s Secret (e. Love You) fram och infriade sitt favoritskap i långloppet. Bergh tryckte sig till ledningen efter en bit och väl där var hans sto bara bäst. Klockan stannade på 1.17,5a/2140 meter.
– Jag sa det under veckan också, att jag inte tror att det är några problem att möta hingstar. Hon känns otroligt tuff och hon bryr sig inte om något helt enkelt, sade Bergh i vinnarcirkeln.
I silverdivisionen var det dags för en ny storskräll från Berghs stall. Det var Ginny Weasley (e. Andover Hall) som tillsammans med Nicklas Westerholm kunde spurta till seger före favoriten Hawk Cliff. Stoet vann på 1.13,9a/1640 meter. 

Det blev även en tränarseger för Nicklas Westerholm. I stoloppet startade han ensam från dubbla tillägg tillsammans med Adi Gallia (e. Raja Mirchi). Det spelade ingen roll. Efter bra körning i loppet kunde ekipaget spurta till seger närmast före Jazza Håleryd. Segertiden blev 1.16,1/2180 meter. Därmed blev det två segrar för Westerholm på sin nya hemmabana Bergsåker.
– Vi har 35 hästar här uppe nu och tanken är att vi ska flytta upp fler successivt. Det känns som att hästarna bara blir bättre och bättre här uppe och jag tror det kommer fler vinnare framöver, sade Westerholm. 

Höll undan från spets

Per Lennartsson lyckades hitta till ledningen bakom egentränade Cyrano de B. (e. S.J.’s Caviar) i klass II-försöket. Där höll han ett jämnt tempo och såg ut att gå mot en enkel seger, men den sista biten närmade sig favoriten Odds Indicator snabbt. Lennartssons treåring svarade dock ärligt och höll undan till seger på 1.16,4a/2140 meter.
– Han är väldigt flegmatiskt och jag förstod att han skulle kunna få för sig att dra ner på tempot till slut. Han svarade bra när Örjans (Odds Indicator) kom, sade Lennartsson i vinnarcirkeln.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS