Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bythebook visade klass

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Bythebook tog en enkel seger i Pamir Broddes lopp. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Det var Erik Adielssons kväll på Solvalla under onsdagen. Solvallakusken fanns med i sju av loppen och segrade i inte mindre än fyra.

Publicerad:

Erik Adielsson satte tonen direkt med att plocka hem onsdagskvällens två inledande lopp på Solvalla. Först ut var den ostartade fyraåringen Fighter Mearas (e. Ready Cash) som tidigt tog hand om ledningen för att sedan skrattretande enkelt ta hem segern på 1.17,6/2140 meter.

De delade på segern i Svensk Uppfödningslöpning i början av december. På onsdagen möttes Belker och Bythebook (e. Googoo Gaagaa) på nytt där det blev en enkel seger för den sistnämnde.

Belker satt tidigt i ledningen och öppnade första varvet på 1.17,3. Erik Adielsson och Bythebook satt länge som femma i fältet, men avancerade under slutrundan och in på upploppet kopplade han enkelt segergreppet. En seger som togs på 1.16,4/2160 meter.
– Han är läcker. Det är en underbar häst att köra. Han kändes väldigt stark redan 800 meter från mål och han gjorde det otroligt lätt. Det var mycket luft i lungorna när han kom i mål. Hästen har vuxit i sig ännu mer och är mer fokuserad på sin uppgift. Men han var väldigt fin redan förra året, sade Erik Adielsson.

Det här var Bythebooks sjunde start i karriären. Han har tagit fem segrar och sprungit in 1.480.300 kronor.

Adielssons fyrling fullbordades sedan genom Ulrika Wällstedt-tränade Ailihphilia (e. Zola Boko) och Bottnas Easy Cash (e. Ready Cash). Den sistnämnde tränad av Svante Båth. Båth hade även han en angenäm tävlingskväll på Solvalla med totalt tre segrar.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS