Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Caddie Lisieux gick på knockout i Stosprintern

Foto: Jörgen Tufvesson/ALN
Foto: Jörgen Tufvesson/ALN

Hon låg och sladdade sist i 1400 meter. Men när det var dags för upplösning i Stosprintern - gick Caddie Lisieux på knockout och fällde allt med en rykande spurt. 
– Hon har en enorm speed, sa segerkusken Kenneth Haugstad efteråt.

Publicerad:

Stosprintern blev en riktig fartfest med högklassiga prestationer från flera håll. Det började programenligt med spets för Bugatti Brick från innerspåret bakom bilen, men press från Una Blessed gjorde att första 500 avvkerkades på snabba 1.08,2. Vid passeringen nådde Lavidaloca de Vie dödens efter en dryg inledning i tredjespår och gav rygg till Gilda Newport.

Tempot hölls väl uppe och första tusen gick via 1.10,4. Med 700 kvar gick Dion Tesseelaar till attack i tredjespår med Gilda Newport och ekipaget fick dryg en sistasväng. 

Samtidigt låg Caddie Lisieux sist utan att göra något väsen av sig, Ready Cash-dottern gick barfota för för gången i livet och Kenneth Haugstad i sulkyn hade fullt sjå med att hålla henne i trav. En bit in på upploppet var ekipaget fortfarande sist och såg inte ut att ha något att göra med segerstriden. 

Krafterna för konkurrenterna skulle dock börja tryta och mitt på upploppet var det dags för Caddie Lisieux att kliva in i handlingen. Med en fullständigt rykande spurt klev hon förbi stora delar av fältet på några steg och närmade sig tätduon Bugatti Brick och en heroisk Lavidaloca de Vie meter för meter.  På mållinjen var det stenhårt med de tre hästarna i bredd - men Haugstad var säker och höjde pisken i skyn. 

Och han fick rätt. Caddie Lisieu vann med en nos före Bugatti Brick och tog hem titeln i Stosprintern och 70.000 euro i förstapris. Segertiden 1.10,6a/.1609 meter innebar nytt banrekord för fyraåriga ston.
– Det var kanske kaxigt att göra segergest när man vinner med en nos, men det stämde ju. Vi kom väldigt fort och jag tyckte att vi var först. Hon har en enorm speed, sa Kenneth Haugstad under segerceremonin efteråt. 
– Otroligt roligt att vinna med den här hästen. Det är en speciell Ready Cash-dotter och hon har haft mycket stolpe ut. Hon var inte anmäld till StoChampionatet och vi bestämde oss för att testa Stosprintern, och det blev ju väldigt bra. 

Tränaren Roger Walmann njöt av segern. 
– Jag förstod att hon skulle slå många till slut när det gått så fort. Hon fick gå lite för hårda lopp som treåring men hon har en mycket stor framtid och nu ska vi bygga upp henne till att bli ett elitsto. 

Bugatti Brick höll urstarkt från spets som tvåa och Lavidaloca de Vie var smått enorm som trea efter sin stentuffa resa. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS