Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Campbell om skandalen: "Måste ske förändringar"

Foto: Micke Gustafsson/TR Bild
Foto: Micke Gustafsson/TR Bild

Den stora dopningsskandalen i USA har skakat om hästsporten på andra sidan Atlanten. I måndags gav John Campbell sin syn på saken.

Publicerad:

John Campbell avsvlutade sin framgångsrika körsvenskarriär 2017. Sedan dess arbetar han som vd för Hambletonian Society och det var i ett uttalande på organisationens sajt som Campbell kommenterade den senaste tidens händelser.
– Jag applåderar FBI och de andra som varit delaktiga i den historiska utredningen, inleder kusklegendaren.

Det var i början av mars som det avslöjades att närmare 30 personer, däribland flera travtränare, häktats på misstanke om dopningsrelaterade brott. FBI:s omfattande utredning har pågått i ett par år, bland annat med hjälp av telefonavlyssningar.
– Vissa konversationer som fångats upp är mer än skrämmande. Man kan bara hoppas att personerna som är ansvariga för dessa uttalanden och handlingar straffas hårt och att de inte längre får vara delaktiga i vår bransch eller ha någon kontakt med hästar, skriver Campbell och fortsätter:
– Det måste ske förändringar eftersom det är uppenbart att det nuvarande regelverket inte är tillräckligt. Jag ska varken spekulera eller föreslå hur förändringarna bör se ut, men nu måste hela hästsporten samlas för att stärka vår integritet och se till att vi får lika villkor för alla tävlande i framtiden. Det är absolut nödvändigt. Alla egon och agendor måste sättas åt sidan.

Här kan du läsa Campbells uttalande i sin helhet och här hittar du en sammanfattning av vad som hänt i dopningsskandalen.

Läs också

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS