Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Campbell: ”Tycker att fler skulle ta chansen”

Legendaren John D Campbell tycker det är väldigt synd att årets Elitlopp körs utan något amerikanskt ekipage.

Publicerad:
Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
John D Campbell är på plats för tredje året i rad på Solvalla. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Campbell är för evigt förknippad med Mack Lobell och elitloppssegern 1988. Men han gillar verkligen elitloppshelgen och kommer nu hit även om han avslutat sin fantastiska kuskkarriär.
– Det är tredje året i rad som jag besöker Solvalla den här helgen. Jag har alltid gillat Elitloppshelgen, både som aktiv och på sistone som vanlig besökare, säger Campbell när Travronden får en pratstund med honom på Solvallas stallbacke.

John Campbell har vunnit över 10.000 lopp och kört in nästan 300 miljoner dollar. Det gör honom till den hittills vinstrikaste travkusken i hela världen. Numera jobbar han för Hambletonian Society.
– Det är både jobb och semester för mig den här helgen, påpekar Campbell, som tycker det är olyckligt att inget amerikanskt ekipage ställer upp i årets upplaga.
– Jag har som sagt upplevt några av mina allra roligaste stunder under den här helgen i Sverige och jag tycker att fler skulle ta chansen. Det var nära med Atlanta i år, men researrangemanget blev för tufft. Men så här i efterhand hade det inte spelat någon roll eftersom hästen blev sjuk.

Skulle ett ännu högre förstapris kunna locka fler amerikaner till Solvalla?
– Ja, pengar betyder mycket i alla sammanhang. Om Solvalla höjde prispengarna rejält, så skulle säkert även de amerikanska tränarna bli mer intresserade, svarar Campbell.

Sista frågan är given – vilken vinner årets Elitlopp?
– Jag tror på Readly Express, även om jag också tycker att Aubrion du Gers ser farlig ut. En häst som bara vinner och vinner måste man ha respekt för.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS