Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Campo Bahia vässades i banjobb på Jägersro

Foto: Malin Albinsson/TR BILD
Campo Bahia är redo för derbyuttagningarna om 15 dagar., det visade han i kvällens banjobb på Jägersro. Bilden från ett tidigare tillfälle. Foto: Malin Albinsson/TR BILD

Svenskt Travderby närmar sig med stora steg och under tisdagskvällen luftades förhandsfavoriten Campo Bahia i ett banjobb på Jägersro. 

Publicerad:

Pampige Campo Bahia har bara gjort tre starter under året, men mer behövdes inte heller för att Muscle Hill-sonen skulle segla upp som årets Derbyfavorit. I sitt senaste framträdande, i Kungapokalsfinalen på Åby, dundrade Campo Bahia runt ovalen på 1.10,6a/2140 meter och sedan dess har tränaren Conrad Lugauer haft siktet inställt mot Derbyuttagningarna onsdagen den 21 augusti. 

Som ett led i förberedelserna tog Lugauer ut den pampige hingsten i ett banjobb på Jägersro i samband med banans V5-tävlingar under tisdagskvällen. Jägersrotränaren körde ett lugnt förstavarv i rygg på en annan häst innan han släppte av Campo Bahia med 800 meter till mål. Löpsugne Campo Bahia tog tag i grejerna ordentligt och med en slutrunda i 10-tempo (07,4 sista 400 meterna) landade jättelöftet på 1.13,2a/2100 meter. 

Banjobbet finns att se på Jägersros facebook-sida.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS