Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Canaka B.F. är död

Foto: ALN
Canaka B.F. efter segern i EM för ston. Foto: ALN

Den tionde maj fick miljonären Canaka B.F. ett hingstföl efter Maharajah. Det uppstod dock komplikationer i och med fölningen och stoets liv gick inte att rädda.

Publicerad:

Canaka B.F. firade stora framgångar hos Veijo Heiskanen, Timo Nurmos och Reijo Liljedahl. I meritlistan återfinns bland flera V75-segrar och vad som sticker ut allra mest är EM-segern för ston på Solvalla i augusti 2014. Totalt blev det 18 segrar på 71 starter och drygt 5,8 miljoner kronor insprunget för Jobie Tempest-dottern.

Efter tävlingskarriären har Canaka B.F. stått uppstallad på Gotland och fick under fjolåret ett hingstföl efter Trixton.
– Hon åkte till Universitetsdjursjukhuset i Uppsala, men de konstaterade där att skadorna var för svåra och att det var väldigt liten chans att hennes liv skulle gå att rädda. Nu inväntar jag obduktionen för att se vad det var som gick fel. Fölet var i dåligt skick från början, men har nu börjat piggna till som tur var. Först fick de ge honom plasma som han inte ville ta och sedan hittade vi en amma som inte tog emot honom. Sedan en vecka tillbaka går han dock med ett sto som accepterade honom direkt, säger ägaren Patrik Sundström till Sulkysport.

Canaka B.F. blev tio år gammal.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.