Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Candor Hall glänste i montédebuten

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Candor Hall vid ett tidigare tillfälle. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Efter 97 starter med sulky gjorde Candor Hall montédebut på Färjestad under lördagen. Och nioåringen såg ut att stortrivas under sadel - med Sofia Adolfsson blev det en busenkel seger i Montékampen på suveräna 1.12,1a/2140 meter.

Publicerad:

Montédebuten har fått vänta för Candor Hall, men när det väl var dags under lördagen såg det ut som om nioåringen aldrig gjort något annat. Björn Goops tuffing övertygade stort och med lördagens seger klev han över tre miljoner intjänat. 

Remee La Marc höll upp innerspåret i startrusningen, öppnade första 500 på 10,4 och varvade på snabba 11,2. Raggamuffin från dödens klev ned i rygg på ledaren och Candor Hall satt med varvet från mål i tredje utvändigt. Med 750 kvar satte Sofia Adolfsson in attacken och då bet det riktigt bra, med 400 kvar nådde Candor Hall ledningen och sedan var det spel mot ett mål. Special Envoy var den ende som kunde hänga på hyggligt men utan att hota Candor Hall, som vann med tre längder på suveräna 1.12,1a/2140 meter.

Efteråt var ryttaren Sofia Adolfsson smått lyrisk över insatsen. 
– Det kan vara det bästa jag varit med om, fyfan vilken häst. På sista bortre långsidan kände jag att jag fick grepp och sedan small det bara till, sa Adolfsson i tv-sändningen. 

Klackvilja vann enkelt i kallblodsloppet utanför V75 efter en snygg styrning av Oskar J Andersson. Med 800 kvar kvar satt ekipaget i täten och därifrån blev segern ohotad på 1.25,1/2140 meter, före Väskinge Mia och Hvatt Ronja. 
– Jag har kört henne några gånger nu och jag tycker hon att hon visat på fin utveckling och blivit bättre och bättre. Så segern kom inte som en överraskning, sa Oskar J Andersson om Joakim Reisers femåriga sto.

Lärlingskampen blev en överpacad historia där Claymore öppnade första 500 på 1.07,5. Sista biten tröt krafterna för täthästarna och Legoholm Zon, som fått en perfekt resa i draget, avgjorde före Joe Hoo Lee som dragit tåget i tredjespår. Duktig segerkusk var Oskar Kylin-Blom och tiden blev 1.11,5a/1640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS