Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cash Crowe tillbaka med besked

Foto: Thomas Blomqvist/TR BILD
Cash Crowe vid ett tidigare tillfälle. Foto: Thomas Blomqvist/TR BILD

På lördagen gjorde Petri Puros Cash Crowe en efterlängtad årsdebut och sexåringen var i en klass för sig i stoeliten på Charlottenlund. 
– All heder till Petri som fått henne i så bra skick direkt efter tio månaders uppehåll, sa Christoffer Eriksson efter segern på 1.12,5a/2000 meter.

Publicerad:

Kulltoppen Cash Crowe (e. Ready Cash) har haft en del strul på vägen till sin årsdebut och fick strykas inför en tilltänkt comeback under trippeltravet. På lördagen var det emellertid dags och precis som i fjol skedde årsdebuten i stoeliten under Charlottenlunds derbyhelg. Och även denna gång slutade det med enkel seger. 

Christoffer Eriksson tog en lugn start med sexåringen och hamnade initialt i tredje utvändigt. Efter 500 meter styrde Eriksson framåt och ett par hundra meter senare tog Cash Crowe över täten från Stella Newmen. Varvet avverkades på 1.13,5 och tempot skärptes successivt under slutvarvet.

I upplösningen handlade det bara om en häst och i en snabb avslutning med 09-fart sista 500 meterna kunde ingen hänga på Cash Crowe, som gick undan hur enkelt som helst i fin stil på 1.12,5a/2000 meter.
– Hon är enorm. Det är en häst som man ser fram emot att köra och det finns inte många hästar som henne. Det har varit en lång väntan men väldigt kul att det var dags nu. 
– Petri vet hur man ska ställa iordning sina hästar och all heder till honom att han kan ha henne i så fint skick direkt efter tio månaders uppehåll, sa Christoffer Eriksson i vinnarcirkeln på Lunden.

Segern var Cash Crowes tolfte i blott 16:e starten. Belöningen var 50.000 danska kronor. En bit bakom tog Peter Untersteiner hand om andraplatsen med Global Upper Style före Flemming Jensen och Stella Newmen.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS