Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cash Hanover i klassiskt lopp

Foto: Maria Holmén/Travronden
Michael Nimczyk vann Bild Pokal med Cash Hanover. Foto: Maria Holmén/Travronden

Under måndagen avgjordes det klassiska tyska loppet Bild Pokal (€20.000) i Gelsenkirchen. Efter en fin resa på innerspår kunde Wolfgang Nimczyk-tränade Cash Hanover spurta till klar seger.

Publicerad:

Initialt var det Cash Hanover (e. Love You) som tog hand om spets. Kusken Michael Nimczyk valde dock att släppa kommandot omgående och först fram att överta var Montecore Mo med Michael Larsen i sulkyn och det senare ekipaget passerade första 500 meterna efter 1.11,2.

Drygt 500 meter från mål avancerade loppets favorit, Stark Bi, snabbt framåt via tredjespår och Rudolf Hallers häst fullkomligt sköljde till spets. I utgången av sista sväng hade ekipaget ett flertal längders ledning och det såg länge ut som att de skulle gå mot en klar seger. Cash Hanover fick dock luckan och avslutade i fin stil och var ikapp och förbi Stark Bi i god tid före mål.

Cash Hanover segrade på 1.12,5a/2.000 meter närmast före Stark Bi och Rapido Ok. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.