Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cekas italienare svepte fältet

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Peter Ingves vred ut Tornatore Grif i tredjespår under slutrundan och fick ett rejält svar när hästen svepte fältet i Lördagsloppet. – Jag var i valet i kvalet, sade Ingves efter segern.

Publicerad:

Anders Zackrisson hade kört i ett bra tempo med ledande Enclave och också skapat en liten lucka till övriga under slutrundan. Drygt 800 meter från mål valde Peter Invges att lämna köpositionen med Tornatore Grif (e. Varenne) som travade barfota runtom för första gången i Edvin Cekas regi. 
– Jag var i valet i kvalet. Varken jag eller tränaren visste vilken form hästen hade, sade Ingves i vinnarcirkeln.
Hästens svar var inte svårtolkat. Redan på den bortre långsidan hade ekipaget svept hela fältet och sedan var saken klar. Femåringen ångade på och lät jagande Gizmo de Veluwe och Toddler göra upp om andrapriset. Den förstnämnda gick vinnande ur den duellen. 
Segertiden skrevs till 1.14,3/2.660 meter. Hästen har nu vunnit två av sina tre starter i Cekas regi och förstapriset på 100.000 kronor är det högsta hästen har sprungit in.
Inte heller spelarkollektivet hade koll på hästens form. Vinnaroddset landade på 32,66.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS