Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cleangame utan motstånd

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Cleangame tog sin sjätte raka seger. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Han gjorde det igen – världens bäste valack (?) Cleangame lekte hem en ny seger på Vincennes.

Publicerad:

Visserligen fick Jean-Michel Bazire inleda ute i tredjespår en bit med Cleangame (e. Ouragan de Celland) i grupp III-löpningen Prix Jean Dumouch, men det blev sedan en fin smyglöpning i andra par utvändigt. Detta sedan Cokstile (e. Quite Easy U.S.) svarat ledningen mot starka sjuårsstoet Chica de Joudes (e. Jag de Belloet). När Bazire lyfte ut sin häst i slutsvängen avgjorde han bara på några få steg och vann med gott om krafter i behåll. Segertiden skrevs till 1.11,6/2850 meter och förstapriset var 40.500 euro. Det här var sjätte raka segern för Cleangame.

Där bakom tog Tessy d'Ete (e. Ganymede) andraplatsen från tredje par utvändigt. Chica de Joudes höll i sin tur storstilat som trea. Adrian Kolgjini-tränade Rajesh Face blev störd till galopp i ledningen efter cirka 800 meter. Prix d'Amérique-tvåan Looking Superb satt sist i fältet och fick ett rent preparélopp med skor på hovarna.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS