Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cleangame vinnare igen

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Cleangame var tillbaka som en vinnare igen efter den försmädliga galoppen i finalen av Trotting Masters. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Han hade blivit svårslagen utan galopp till slut för Propulsion i finalen av Trotting Masters. I dag var Jean Michel Bazires Cleangame tillbaka som en vinnare igen.

Publicerad:

Det var i grupp III-löpningen Grand Prix Anjou-Maine på högervarvsbanan Meslay-du-Maine som Jean Michel Bazire plockade ut hela fem av sina hästar. Mest uppmärksamhet väckte förstås sjuårige Cleangame (e. Ouragan de Celland), som kan vara en av världens bästa äldre hästar just nu. Han följde med som tvåa bakom ledande Bugsy Malone (e. Ready Cash), men när Philippe Allaires åttaåring galopperade cirka 850 meter före mål kunde Cleangame överta spetsen. Väl där vann han med en säker längd närmast före Ce Bello Romain (e. Jam Pridem) och starkt återkommande Bugsy Malone. Den sistnämnde hade kanske kunnat segerstrida utan galoppen. Segertiden skrevs till 1.13,5/2900 meter och förstapriset var 40.500 euro. Det här var Cleangames åttonde seger för året på elva starter. Noterbart är att han är valack och därmed inte får vara med i Prix d'Amérique.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS