Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Comebackar i reffhytten: "Glad att han tackade ja"

Foto: Pressbild/Thomas Blomqvist
Göran Borgås. Foto: Pressbild/Thomas Blomqvist

Referenten och programledaren Göran Borgås refererade loppen på Axevalla mellan åren 1992-2013. I början av 2014 tvingades banan spara pengar och han ersattes av banans Lars Ågren.
​​​​​​​I sommar gör Borgås comeback och målsättningen från Axevallas sida är att han årligen ska ansvara för Trippeltravet.
– Jag blev väldigt glad när han tackade ja, Borgås har ett unikt tilltal och är starkt förknippad med Axevalla, säger sportchefen Lars Ågren.

Publicerad:

Anledningen till att tv-medarbetaren nu gör comeback i reffhytten under Trippeltravet på Axevalla är att Lars Ågren blivit sportchef.
– I den rollen tycker jag inte det är lämpligt att sitta i reffhytten under vår största helg. Jag vill vara tillgänglig, behjälplig och träffa aktiva den helgen, säger han.

"Lustfylld uppgift"

Därför ställdes frågan till Borgås.
– Han är en väldigt duktig referent som är starkt förknippad med Axevalla. Jag har väntat på besked ett tag och blev väldigt glad nu när det är klart att han refererar. Min förhoppning är att han ska referera den helgen i framtiden också.

Borgås ser fram emot att referera under Trippeltravet samt uttagningsloppen till StoChampionatet.
– Verkligen. Det är en lustfylld uppgift och var en språngbräda till mitt tv-jobb.

Bara glädje nu

När dina uppdrag hastigt avslutades 2014 sade du att ”det känns avlägset att referera Trippeltravet om man inte duger i vardagen”, till Trav365.
– Haha, var det så? Där och då tyckte jag väl att det kändes tråkigt att det blev som det blev. Nu – fem år senare – ser jag bara fram emot uppgiften med glädje.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS