Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Conlight Ås tvåa – i första starten sedan 2016

Foto: Jeannie Karlsson/TR Bild
Foto: Jeannie Karlsson/TR Bild

På lördagskvällen var Conlight Ås tillbaka på tävlingsbanan. Den svenske derbyvinnaren från 2015 gjorde sin första start på nästan fyra år och det slutade med en andraplats i Ålborg.

Publicerad:

Trots felsteg på första rakan fick Conlight Ås en bra start. Körsvennen Morten Friis satsade mot ledningen, men fick svar och backade då sist i fältet. 

Från kön spurtade Conlight Ås sedan in som tvåa bakom den överlägsne vinnaren Obi. Han kom i mål på 1.16,4 över full väg och hade bland andra Stand and Deliver och Flying Fortuna bakom sig i comebacken.

Conlight Ås vann 2015 års upplaga av Svenskt Travderby i Svante Båths regi, men drabbades av skador året därpå. Han debuterade som avelshingst i Danmark i fjol och är sedan i höstas i träning hos Lillian Uglebjerg utanför Århus.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS