Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Conlight tapper trea

Foto: MIA TÖRNBERG
Jean Michel Bazire tränar och kör vinnaren Belina Josselyn. Foto: MIA TÖRNBERG

Idag kördes franska storloppet Prix de Croix och Svante Båths Conlight Ås var tapper som trea efter ett tufft upplägg.

Publicerad:

Christophe Martens satt upp bakom Conlight Ås i Erik Adielssons frånvaro och hamnade långt ner i kön. Tusen meter från mål stötte Björn Goop med Daniel Redéns Sorbet, som satt i Conlight Ås rygg, och Martens gick ut och fick en rygg att gå i. Sedan blev Conlight Ås hängande i tredjespår resten av loppet och höll tappert till tredjeplatsen, även om han aldrig såg med segerchans.

Loppet vanns av Jean Michel Bazire och Belina Josselyn (e. Love You) efter en perfekt resa. Hon tog ledningen och släppte till Briac Dark (e. Prince Gede) efter halva loppet. Sedan hade Bazire lite tur när luckan kom bakom den tröttnande ledaren och han kunde fånga in Bolero Love (e. Love You) kort före mål med en virvlande finish. Bolero Love får också stora plusbetyg då det var han som drog fram Conlight Ås ute i spåren.

Segertiden för Belina Josselyn blev 1.13,0/2.850 meter och Conlight Ås slutade tre tiondelar bakom. Sorbet slutade femma och Stefan Melanders Gross Weight blev sexa i mål. Favoriten Specialess (e. Ganymede) fick gå andra halvan av loppet i dödens och galopperade som slagen.

Belina Josselyn är en av de mer fartfyllda stona i kullen och vann i mitten av december Prix Ariste Hemard före Billie de Montfort, men hon har svårt att hålla sig i trav. I de åtta senaste starterna har det blivit fyra segrar och fyra diskningar för galopp.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.