Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cool Keeper imponerade inför hemmapubliken

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Cool Keeper slog till i Marknadssprintern för sin tränare Leif Witasp. Foto: Micke Gustafsson/ALN

RÄTTVIK. Att ledningen är närmaste vägen till mål är ingen nyhet. Det kan Cool Keeper intyga. Vid vårens traditionella marknadstrav i Rättvik vann åttaåringen sitt andra lopp för året i tilltalande stil. 
– Hästen är väldigt kvick från spår fyra och fem bakom bilen, sade segerkusken Leif Witasp.

Publicerad:

Årets upplaga av Marknadssprintern blev en fartfylld historia där hemmahästen Cool Keeper (e. Broadway Hall) drog det längsta strået från ledningen på gångbara 1.10,9a/1640 meter, närmast före årsdebuterande Love Matters och gott avslutande Spitcam Jubb.
 – Cool Keeper har svarat för flera gedigna lopp på sistone och om vi skulle dra ett fint startspår idag var tanken att prova i ledningen och det lyckades, sade Leif Witasp och fortsatte:
 – Visst blev Cool Keeper lite het, men det är sådant som händer och hästen kändes ovanligt stark när jag ryckte tussarna en bit in på upploppet. Man får ta en dag i taget och även om vi har en del planer inför framtiden är det sällan det blir som man tänkt sig.

Jim Oscarsson-tränade Roofparty (e. Love You) fortsätter att övertyga och fyraåringens femte raka seger togs i överlägsen stil efter tidigt avancemang till ledningen. Segertiden blev 1.16,1/2160 meter. 
 – Vi kom ut från innerspår i tid och med tanke på att det gick sakta i täten valde vi att köra framåt. Roofparty var väldig pigg på sista bortre långsidan och han fick sträcka ut lite grann och han kändes väldigt bra. Hästen blir aldrig trött och han gör allting rätt i träningen. Roofparty är storvuxen och vi kommer att skynda långsamt med honom. Love You-avkommor brukar vara som bäst när de är åtta-nio år gamla och visst var det länge sedan jag hade en så här fin häst, sade Jim Oscarsson. 
Emilia Leo gjorde inga misstag bakom hårt betrodde Minnestads El Paso (e. Adrian Chip) som långspurtade till säker seger på 1.14,8/2160 meter. Hästen tränas av Solvallaamatören Dennis Palmqvist. 
– Minnestads El Paso är lite speciell och vi har väntat med att låta honom tävla barfota runt om, men idag var det läge att testa och det föll väl ut. Tanken var att hästen skulle få ett snällt lopp och det löste sig riktigt bra, sade Minnestads El Pasos ägare och ordinarie körsven, Rebecca Dahlén. 

Noterat:
Vinnarhålet gjorde skäl för namnet när Artig R.B. (e. Voje Faks) vann sitt livs sjunde lopp. I sulkyn satt hästens tränare Robert Skoglund. Segertiden blev 1.28,3a/2140 meter. 
– Artig R.B. hade bara gått tunga intervaller i tryckvagn inför comebacken senast och väl i loppet hamnade hästen i ingenmansland och jag förstod att han skulle vara bättre idag, särskilt som utgångsläget var mer fördelaktigt. Hästen har inte det bästa självförtroende och man vågar inte köra för hårt med honom från start. Annars var Artig R.B. rejält löpsugen och han höll nästan på att klättra över Ulf Ohlsson, sade Robert Skoglund.

Velegance (e. Scarlet Knight) vann ett galoppfyllt lopp för treåriga hästar i aningen flegmatisk stil efter en offensiv kuskinsats signerad Per Linderoth. Segertiden blev 1.16,8/2140 meter. 
 – Velegance har skött sig bra hela tiden, men fick en del problem under vårvintern och det var jättetrevligt att allt fungerade idag, sade Per Linderoth. 

Nicklas Westerholm placerade Skyscraper (e. Scarlet Knight) i front efter 150 meter och från den positionen höll ekipaget undan med knapp marginal närmast före rappt avslutande Forsman. Skyscraper är uppfödd, ägd och tränad av Roger Forslund i Björbo. Segertiden blev 1.18,0/2140 meter.
– Hästen rapporterades träna hyggligt och i ett jämnt lopp var ledningen närmaste vägen till mål, sade Nicklas Westerholm. 

Lira nästa gång:
Thought Hanover visade fina fartresurser efter inledande galopp och bör passas framöver. 

Dagens vinnare på Siljanstravet:
Lopp 1. Skyscraper (e. Scarlet Knight) – Nicklas Westerholm (Roger Forslund)
Lopp 2. Velegance (e. Scarlet Knight) – Per Linderoth (Per Linderoth)
Lopp 3. Artig R.B. (e. Voje Faks) – Robert Skoglund (Robert Skoglund) 
Lopp 4. Minnestads El Paso (e. Adrian Chip) – Emilia Leo (Dennis Palmqvist)
Lopp 5. Roofparty (e. Love You) – Jim Oscarsson (Jim Oscarsson)
Lopp 6. Sundbo Rymling (e. Järvsöfaks) – Peter Grundmann (Peter Grundmann) 
Lopp 7. Cool Keeper (e Broadway Hall) – Leif Witasp (Leif Witasp)
Lopp 8. Thomas O´Malley (e. Couch Doctor) – Jennifer Persson (Hans Karlsson)
Lopp 9. Solett (e. Håkon Jo) – Hans R Strömberg (Natalie Modigs)
Lopp 10. Noel Palema (e. Adams Hall) – Oskar Kylin Blom (Jan Gustavsson)

MATTIAS BÄCK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.