Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Coronavirus stoppar travdag

Foto: TR BILD
Publiken på bilden har ingenting med nyheten att göra. Foto: TR BILD

Coronaviruset skapar problem runt om i världen.
Under söndagen har en tävlingsdag i norra Italien ställts in på grund av eskalerande smitta.

Publicerad:

Det är den danska sajten Travservice.dk som rapporterar om nyheten. I slutet av 2019 upptäcktes ett nytt coronavirus i kinesiska Wuhan, den 11 februari 2020 fick viruset det officielal namnet SARS-CoV-2. 

Städer har satts i karantän och viruset har fått spridning runt om i världen. Cirka 2 000 personer har dött i coronaviruset och i norra Italien har antalet smittade ökat lavinartat senaste dagarna. Italienska Serie A-matcher har ställts in och i dag ställs en travdag in.

Det skulle ha arrangerats en travdag på La Maura-banan i Milano, men den blir inte av. Italienska regeringen ligger bakom beslutet, enligt Travservice.dk. Det råder dock inte ett generellt förbud i landet, tävlingstillfällena i Bologna och Florens kommer att köras under söndagen.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS