Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Crazy Wow först halt - sedan bra tvåa...

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Crazy Wow såg knappt ut att komma till start, men väl i loppet kämpade femåringen tappert som tvåa. Foto: MICKE GUSTAFSSON

EAST RUTHERFORD. Crazy Wow såg knappt ut att komma till start. Men efter att gamascherna först åkt av och sedan på igen kunde Ron Burkes femåring inte bara komma ut till loppet, utan även ge Resolve en rejäl match.

Publicerad:

De som följde Elitloppskvalet på Meadowlands från stallbacksplats kunde nog aldrig drömma om att Crazy Wow skulle sluta tvåa. Yannick Gingras var nämligen inte nöjd med hur hästen kändes före start och Crazy Wow såg helt enkelt halt ut. Flera ur Ron Burkes personal var framme vid hästen och plockade först av gamascherna och lät Gingras åka ut på banan igen. Men inte heller då blev det bra.
– Det var något som störde hästen, vad vet jag inte. Men när vi sedan satte på gamascherna igen kändes det bättre, förklarade Gingras.
Kanske en sten eller någon kommit emellan ett av bakbenen och gamaschen eller så var den för hårt åtdragen. Hur som helst travade Crazy Wow felfritt bakom bilen från sitt sjättespår och kunde sändas till spets av Yannick Gingras i utgången av första kurvan. Väl där kämpade den femårige Crazed-sonen bra som tvåa.
– Jag siktade förstås på att utmana Resolve om segern, men hästen låg på lite väl mycket och lade bort en del energi i onödan, förklarade Yannick, som verkligen vill till Elitloppet.
– Jag hoppas att både Crazy Wow och Hannelore Hanover blir inbjudna. Då skulle det kännas riktigt roligt.
Även Corey Callahan var nöjd med måltrean JL Cruze.
– Vi förlorade mot två för dagen bättre hästar. Jag har tidigare fått galopp med hästen i sista kurvan och såg nu till att köra lite på säkerhet där. Sedan förstod jag att han skulle avsluta starkt till slut. Det är nog så att JL Cruze fungerar allra bäst i spets.
William Tyler är assisterande tränare till Eric Ell och kände sig belåten med JL Cruze.
– Vi åker gärna till Elitloppet, men det är ett beslut som ägaren måste ta. Sedan ska vi ju bli inbjudna också, sade Tyler.
I skymundan svarade Musical Rhythm (e. Cantab Hall) för en stark upphämtning som femma efter galopp för Mark MacDonald.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS