Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cyber Lane hela vägen

Foto: Burt Seeger/TR Bild
Johan Untersteiner och Cyber Lane vann Copenhagen Cup. Foto: Burt Seeger/TR Bild

Debut mot äldre eliten, men Cyber Lane visade sig duga långt även där. Johan Untersteiners stjärna tog hand om ledningen i Copenhagen Cup och spårade sedan runt om till seger.

Publicerad:

Halmstadstränaren hade siktet inställt på spets och när Ferrari B.R. galopperade från start låg vägen öppen. Med favoriten i ledningen hände inte särskilt mycket förrän på sista bortre långsidan då Björn Goop anföll hastigt med Cruzado Dela Noche.

Cyber Lane (e. Raja Mirchi) såg ut att ha problem i kurvan som följde, men på upploppsrakan var det inget snack om saken. Femåringen gick undan till en enkel seger närmast före hemmahästen Takethem och Cruzado Dela Noche.
– Det gick fort sista 700 meterna, men han höll undan ganska säkert till slut, sade Johan Untersteiner till TV12 efter segern på 1.11,4/2.011 meter.

Cyber Lane kan nu lägga ett internationellt grupp I-lopp till sin digra meritlista och tjänade 375.000 danska kronor på kuppen. Men huruvida det blir start i Elitloppet eller inte ville inte Untersteiner svara på efteråt.
– Vi får ta en diskussion med ägarna i veckan. Så får vi se om vi ska starta där eller inte.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.