Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cyber Lane helt överlägsen

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

"Inte det där lilla extra" i Sweden Cup, men på lördagen var Johan Untersteiner mer än belåten med Cyber Lane. Hemmahästen krossade motståndet från dödens i gulddivisionen på Halmstadstravet.

Publicerad:

Där hade många förväntat sig en rejäl spetsstrid, men den uteblev helt. När Policy of Truth galopperade och Johan Untersteiner tog det piano med Cyber Lane fick Coktail Fortuna ledningen till skänks.

Han och Robert Bergh varvade sedan på måttliga 1.14,5 innan Untersteiner tryckte på gaspedalen och körde fram till dödens.
– Han gick gå två tuffa lopp i Sweden Cup och därför ville jag inte vara med och köra från start. Men 800 kvar tänkte jag att "Bergharns" häst skulle få kämpa.

Mycket riktigt fick ledaren bekänna färg. Redan i ingången till sista sväng var Coktail Fortuna slagen och Cyber Lane stack då undan till en överlägsen seger. Så överlägsen att Untersteiner började fira redan mitt på upploppet.
– Det var jäkligt kul att få visa upp honom i så fin författning på hemmaplan, sade Untersteiner i vinnarcirkeln.

Segern var Cyber Lanes andra för året och togs på tiden 1.11,8. Han kom närmast från Sweden Cup där han vann sitt försök och sedan var trea i finalen.
– Han gick bra då, men det var inte det där lilla extra. Det har varit trögt att få i gång honom varje år, men genomkörarna i Sweden Cup har väckt upp honom. Visst mötte han enklare motstånd nu, men han är verkligen på gång. I dag var han bara bäst.

Cyber Lane vann med sex längder närmast före Policy of Truth och Jairo.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS