Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cyber Lane spurtade till vinst i årsdebuten

Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD

Johan Untersteiners topphäst hade inte startat sedan augusti månad – men det spelade ingen som helst roll. I ett överpaceat lopp spurtade han till seger i L.C. Peterson-Broddas Minne.

Publicerad:

Inför lördagens start hade Cyber Lane (e. Raja Mirchi) varit ifrån tävlingsbanan i närmare sju månader. Hästen har fått lång träningsperiod, men inte utan strul. Tanken var bland annat att han skulle ha startat i Halmstad i mitten på mars, men planerna ändrades efter att hästen fått en blödning i en hov. Nu visade det sig däremot att Johan Untersteiner ställt hästen i ordning ordentligt – och vinterträningen ser ut att ha gjort Cyber Lane gott. 

I L.C. Peterson-Broddas Minne 2020, en deltävling till Paralympiatravet, spurtade han till seger. Man gynnades kraftigt av att Conrad Lugauers Norton Commander blev alldeles för pigg i ledningen och varvade i trakterna kring 1.11. 

Över upploppet visade Cyber Lane att vinnargnistan definitivt finns kvar, efter att ha tampats över upploppet mot Magnus Dahléns Velvet Gio.
– Cyber Lane kämpade verkligen hela vägen, det stod och vägde över upploppet. Han vet verkligen vart mållinjen ligger och det var skönt att han fick vara först, berättade Johan Untersteiner för Vinnare V75.

Segertiden skrevs till 1.11,4a/2.140 meter och vinsten var värd 150.000 kronor. 

Trea i loppet slutade nyblivna femåringen Tae Kwon Deo som svarade för stark avslutning när han för första gången mötte äldre eliten.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS