Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Då gör Villiam årsdebut

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Villiam har hittills sprungit in drygt 6,2 miljoner – mest i stallet sedan Readly Express lagt skorna på hyllan. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Förra veckan tackades Readly Express av på Solvalla. I hans ställe är Villiam nu den stora stjärnan i Timo Nurmos stall och snart väntar årets första start för femåringen.

Publicerad:

Timo Nurmos har anmält Villiam till Henning Mårthans minne – samma lopp som Readly Express årsdebuterade i vid samma ålder. Loppet körs i Rättvik måndagen den 8 juli med 100.000 kronor till vinnaren.
– Han tränar mycket fint och är redo för att starta nu. Det stora målet i år är Jubileumspokalen, säger Timo Nurmos.

En annan som närmar sig årsdebut är Global Trustworthy. Sexåringen har inte varit ute på tävlingsbanan sedan han fråntogs andraplatsen i Prix Tenor du Baune för orent trav dagen före julafton.
- Vi har opererat bort en lös benbit, men han tränar för fullt igen. Han kommer nog att starta senare i sommar, säger Nurmos.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS