Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Då händer något oväntat som det här”

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Mercedes Baloghs stall har gjort sex starter i år. Nu har hon plötsligt fått in Harpersvinnaren Sauveur och ytterligare två intressanta nyförvärv i träning.

Publicerad:

I fjol blev det fyra segrar på 24 starter för Mercedes Baloghs stall. I år väntar Örebrotränaren fortfarande på första pallplaceringen och nu tycks vändningen vara här.
På kort tid har träningslistan växt till sju hästar och nyförvärven är inga doldisar. Fairplay Pellini, Viper Lavec och inte minst Sauveur med 4,9 miljoner på kontot har kommit till stallet.
– Det blev en vändning i misären så att säga. Nej, men det blev att vi bytte ut en del hästar i vintras och det har inte fallit så väl ut. Det har varit mycket sjukdomar och så vidare, säger Mercedes Balogh.
Hur kommer det sig att du fick in Sauveur i träning?
– Jag har haft kontakt med Christer (Hammarström), som äger både Sauveur och Viper Lavec vid några tillfällen angående andra hästar. Det har aldrig blivit av med något samarbete. Vi har en gemensam vän som föreslog att Christer skulle prova hos mig. Han vill inte att hästen skulle stå ute på Salsbro när han inte jobbar med avel och samtidigt vill han väl ha hästen nära också. Han bor i Örebro. Så vi kom fram till en lösning där jag är med och leasar hästen.
Och tanken är att han ska ut och tävla igen?
– Det är syftet med det hela, att försöka träna igång honom. Christers vision är att han ska komma till start igen. Vi har inte riktigt hunnit gå igenom allt än.

Spännande montédebut

Sauveur har inte startar på över två år och när det eventuellt kan bli aktuellt med start igen är fortfarande oskrivet. Däremot ser det ut att bli montédebut för Fairplay Pellini inom kort.
– Jag har en kompis som är bekant med ägarna och det kom på tal att ägarna var sugna på monté och det är väl kanske inte så aktuellt hos Timo (Nurmos). Nu har jag köpt in mig på en del i hästen och det känns jätteroligt.
Det är monté som gäller alltså?
– I första hand är det det. Jag hoppas och tror att det kan bli riktigt bra. Jag har ridit honom själv och nyligen testade Sofia Adolfsson honom i ett jobb och det var tilltalande.
När blir det start?
– Vi hoppas på att få med honom i montéloppet i Bollnäs nästa helg. Så är det tänkt i alla fall.
Även Viper Lavec lär vara aktuell för start inom kort och prognosen för att öka på årets skörd vad gäller inkörda pengar ser god ut. I dagsläget står Balogh på 4800 kronor inkört.
– Det har varit lite upp och ner för mig och det är som att varje gång jag har tänkt att jag kanske ska strunta i det, då händer något oväntat som det här.
Det blir en spännande vinter.
– Ja, det får vi ju hoppas. Det känns så i alla fall och det ska bli skojigt.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS