Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Då var han otroligt bra"

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Ulf Ohlsson. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Ulf Ohlsson är som vanligt i hetluften när det handlar om V75-finaler. Viktig information om spetsstriden i inledningen och givetvis bästa chansen!

Publicerad:

1 Exclamation Mark (V75-1) var det inget riktigt tryck i senast, men före det var han otroligt bra, framför allt på Rättvik. Då vann han ändå på 1.12-tid och det var inte tom i mål. Det är klart att Laskari har imponerat något oerhört, men om Exclamation Mark är som på Rättvik så känner jag mig inte slagen. Jag är inte främmande för att köra i ledningen för hästen löper väldigt bra där, men det går inte att säga innan jag vet hur han känns för dagen, säger Ulf Ohlsson.

8 Vainqueur R.P. (V75-2) har jag inte kört på länge och jag kan inte säga så mycket om hur hästen är för dagen.

5 O'man Flax (V75-4) var jättebra på Bergsåker och det känns som att han är under utveckling. Nu vann han ett billigt lopp senast, men han behövde inte förta sig och det kan vara positivt inför det här loppet. Det är naturligtvis tuffa hästar emot och det gäller att ha lite tur med positionerna. Jag hade nog kunnat svara Bergharn (Logo Light) på Bergsåker om jag kört för fullt, men han kom liksom i andravågen och jag var inte riktigt alert. Sedan har O’Man Flax inte varit helt stabil tidigare heller så det kanske hade varit dumt att köra för fullt, men jag tror att det finns en växel till. Vilken som är min bästa chans på V75? Jag får nog säga O’Man Flax, även om ingen av dem är en riktig toppchans.

13 Qahar Q.C. (V75-6) har gjort många bra lopp och är alltid med där framme. Det är ingen som är starkare, men sedan kan de finnas dem som slår av honom på speed. Han är bra hästen och i dag har han fått spara lite fötter så det går att köra barfota.

6 Disco Volante (V75-7) kändes väldigt stark in mot mål senast, men det var lite minus att han tappade travet i sista sväng. Jag undrar dock om det inte var banan som var orsaken, den var lite löst och jag tror det var därför han inte fick rätta fästet. Om hästen är lugn så kommer han att öppna bra, men normalt sett tar jag ingen längd på Handsome Brad, det har jag svårt att tro. Kommer vi inte till ledningen så ser jag gärna att hästen får ett snällt lopp, det är väldigt tuffa hästar emot.

För att ta del av hela materialet med ännu fler intervjuer samt utrustningsändringar, klicka in till V75-materialet

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS