Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dagen efter olyckan på Solvalla: ”Otroligt sargad”

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Daniel Redén har fina hästar till start i Visby i kväll, men han har också fått ett tråkigt besked angående sin treåring D.Day Zet. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Det blev inga ledskador, men hela treåringssäsongen är förstörd för Daniel Redéns D.Day Zet.

Publicerad:

Travronden berättade redan i går om den otäcka olyckan före tävlingarna på Solvalla. Dagen efter har det kommit en del rapporter från veterinärkliniken i Uppsala.
– Det vi vet är att D.Day Zet inte drabbats av någon ledskada. Däremot är han otroligt sargad och det kommer att ta fyra-fem månader bara för honom att läka ihop. Det är dock de första dagarna som är de mest kritiska, berättar Thomas Hedlund i Daniel Redéns stall.

Därmed är hela treåringssäsongen förstörd och det återstår att se huruvida D.Day Zet (e. Trixton) klarar av att komma tillbaka till tävlingsbanan. Hästen har så här långt startat två gånger och tjänat 13.000 kronor.

– Otroligt tråkigt när en olycka är framme, nu blickar vi framåt och ger den tid som D.Day behöver för att tillfriskna. Jag är övertygad om att han kommer tillbaka som en bra tävlingshäst igen och av olyckor kan vi lära att bli bättre så det blir färre på våra travbanor, säger Daniel Redén själv via sitt twitterkonto.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.