Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dags att ansöka om bidrag från stiftelsen Björntaget

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

Vill du uppleva hästen på nära håll – men inte har möjligheten som det ser ut i dag? Då är det hög tid att ansöka om bidrag från Björntaget.

Publicerad:

Sedan 2016 finns en ungdomsstiftelse vid namn Björntaget, som är ett resultat av donationer från Svensk Travsport, travtränare Björn Goop, TAR Stable KG och Travronden. Tanken med stiftelsen är att unga, som i dag inte har ekonomisk möjlighet eller naturlig koppling till travet, ska ges möjlighet att ta del av travsporten genom att få uppleva hästen på nära håll.

Nu kan privatpersoner, eller skolor, söka bidrag från Björntaget. Men det gäller att inte vänta med ansökan för länge – ansökningsperioden pågår till 24 januari. Därefter kommer stiftelsens styrelse ta beslut på det nästkommande styrelsemötet som hålls den 14:e februari.

Vem kan söka bidrag?
Privatperson och skola kan ansöka om bidrag från stiftelsen. Bidraget betalas ut direkt till berörd travskola, travbana eller bussföretag (vid busskostnader för skolor).

Bidraget ska täcka kostnader för kursverksamhet eller motsvarande på travskola eller travbana under det första året eller busskostnader för skolklass till och från travskola eller travbana vid max ett tillfälle per termin.

Ansökan sker till ungatravet@travsport.se och den ska ske med en blankett. Blankett för privatperson, blankett för skola.

Bakgrund Björntaget
Björntaget inrättades år 2016 i samband med att Sveriges vinstrikaste kusk Björn Goop, auktionerade ut sin guldhjälm till förmån för unga. Björn Goop, en av världens absolut främsta kuskar i modern tid valde efter att ha blivit historisk med tolv raka kuskchampionat, att låta pensionera sin guldhjälm med en auktion och skänka pengarna till fördel för barn- och ungdomsverksamhet.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS