Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Dags att skaffa sig mer erfarenhet"

Foto: HANOLD/ALN
Oskar Kylin-Blom. Foto: HANOLD/ALN

Oskar Kylin-Blom har idag bytt arbetsgivare. Från en Solvallatränare till en annan.
– Det var dags att skaffa sig ännu mer erfarenhet, säger han.

Publicerad:

23-årige Oskar har tidigare jobbat som lärling hos Solvallatränarna Claes Sjöström (tre år) och nu senast Fredrik B Larsson, men efter ett år och fyra månader byter han till ännu en Solvallatränare – Mattias Djuse.
– Jag har lärt mig mycket hos Fredrik, men jag vill lära mig ännu mer och idag gör jag första dagen hos Mattias. Tanken är att jag ska köra lopp och hjälpa till med hans unghästar, berättar han.
Oskar Kylin-Blom fick Stig H Johansson-stipendiet 2014 och tog det året 30 segrar på 299 starter. I år har han vunnit 19 på 369.
– Folk tror att jag har kört mindre i år, men det är tvärtom. Det har gått lite trögt och självförtroendet har inte varit det bästa i loppen. Nu börjar jag om igen och det känns skönt, säger han.
Vad har du annars för framtidsplaner?
– Jag vill så klart bli proffstränare och kommer ta första proffstränarkursen på Wången i vår. Däremot har jag ingen brådska med att bli egen tränare utan det får ge sig efterhand i takt med att man knyter kontakter med hästägare. Jag är så att säga hellre lärling hos någon än proffstränare utan hästar, säger han. 

 
ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS