Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Dags för en ny stjärna nu"

Foto: ALN
Många ville vara med och fira med Jörgen Westholm efter hans 1000:e seger. Foto: ALN

Det var ett tag sedan Jörgen Westholm klev in i tusenklubben som tränare och under fredagskvällen kom också den 1000:e kusksegern. Med en dags distans till milstolpen berättar Westholm om loppet, hälsningarna och framtiden.

Publicerad:

Frågan var när, inte om, Jörgen Westholm skulle nå 1000 segrar som kusk. Nu har frågan fått sitt svar. Milstolpen nåddes under fredagen när han lotsade Ponce de Leon runt om på Gävletravet. Med en dags distans beskriver Westholm upplevelsen att nå fyrsiffrigt.
– Självklart var det en mycket trevlig upplevelse. Idag har jag haft en halvtidstjänst att svara på SMS-gratulationer och jag tror jag fått runt 230-240 stycken. Det är ett tecken på att det är något stort och man kan enkelt konstatera att det krävts många mil häst och många mil i bil för att uppnå detta.

När kände du att det skulle gå vägen?
– Vi försökte hålla ett jämnt tempo och det var en motståndare vi hade en väldig respekt för. När denne inte hade möjlighet att komma fram kände jag att det skulle gå vägen ganska tidigt. Sista 500 meterna var väldigt trevliga.

2013 klev Jörgen Westholm in i tusenklubben som tränare efter segern med Ukino du Vivier den 18 april. När Jörgen Westholm ställer de båda bedrifterna emot varandra faller valet på milstolpen som tränare.
– Ska man värdera det tycker jag att tusenklubben som tränare är en större merit. Medialt har det dock varit större i och med gårdagens seger. Personligen är jag väldigt glad över alla gratulationer, men det kändes större när jag tog min tusende tränarseger. Det krävs mer att träna fram en vinnare än att köra till sig en seger.

Vad blir nästa målsättning för dig och stallet?
– Att träna fram vinnare! Och gärna till större lopp. Det är absolut det som är målet nu, att vi ska vinna större lopp och det har vi kapacitet till. Vi har både hästar, hästägare och personal och framför allt en anläggning som börjar innehålla allt som krävs för att få fram en stjärna. Det är dags för det nu!

Har du hunnit fira något ännu?
– Det kommer inte att bli något firande nu. I stället kommer jag ha ett firande den 17 juni hemma gården där vi laddar upp inför ett sommarparty där vi samtidigt har invigning av det nya stallet som blir färdigt här i dagarna.

Jörgen Westholms tusende seger kom under fredagskvällen, men han ligger knappast på latsidan för det. En stor mängd hästar har tränats hemma på gården i Sala under förmiddagen och i kväll väntas resa till Eskilstuna för löpkörning med tre egentränade hästar. Jartinec, Walle West och Molly de Castella.
– Jartinec tror jag kan vara med och göra upp om det om det inte är så enkelt att Erikssons häst är för bra. Vi kommer säkerligen att dyka upp där framme med någon av  hästarna.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.