Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dags för fjärde raka?

Foto: ALN
Cigor Coyote är favorit i V64-6 på Gävle Foto: ALN

Cigor Coyote har tagit tre raka segrar och håller toppform. I kväll startar han på V64 på Gävle. Frågan är om det är dags för fjärde raka segern?

Publicerad:
Favoriten i V64-6, Cigor Coyote, har tre raka segrar bakom sig inför kvällens start på Gävle. Tidigare på Romme vann han klass II-försöket på V75 och senast höll han undan till seger på Solvalla. Tränare Håkan Wallberg intygar att formen fortfarande är på topp:
 
– Formen är i takt och stegande. Allt är bra och han känns fin. Senast stannade han av lite i sista sväng och de andra höll nästan på att få tag i honom. Vi hade även lite problem i att få av huvan. Men han fixade det och gjorde en riktigt stark insats, säger Håkan Wallberg.  
 
I sulkyn sitter i kväll Ulf Eriksson för första gången, något som inte ska påverka, enligt Håkan Wallberg. I övrigt görs inga förändringar och bakom startbilen gäller förstaspår - ett läge som bör passa den fyraåriga valacken.
 
– Han är startsnabb och läget är bra. Först hade jag tänkt att testa barfota, men vädret är ganska dåligt så vi kör samma som vanligt med skor runt om och öppet huvudlag. Tar han ledningen kommer det att sluta bra och då tror jag han tar det. Skulle han däremot tappa ledningen blir det mer chansartat och då kommer vi inte att köra hårt, med tanke på det inkvalade finaloppet som väntar i maj. Så i dag avgörs det i starten, säger Håkan Wallberg.

 
 
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS