Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dags för Rikstravet

Foto: null
Ulrika Wällstedt är en av de tränare som får möjligheten att ingå i Rikstravet team SHL 2016/2017.

Efter ett års uppehåll är det åter dags för Rikstravet.
2016/2017 års tävling speglas nämligen av SHL.

Publicerad:

Rikstravet har varit ett stående inslag i svensk travsport under flertalet år. 2015/2016 valde man däremot att lägga tävlingen på is, men nu ska tävlingen återupptas, men i en ny skepnad.
Rikstravet har gått samman med SHL och skapat Rikstravet team SHL. Varje stall är kopplat till ett SHL-lag och tanken är att andelsägarna ska kunna vänta sig aktiviteter både på travbanan och hockeyarenan.
Liksom fjolårets säsong kommer varje stall bestå av två hästar, men till skillnad mot tidigare blir det en tränare som har hand om träningen. Nu är det klart vilka som ska manangera stallens hästar.

Stall Brynäs – Erik Lindegren
Stall Djurgården – Ulrika Wällstedt
Stall Frölunda – Johan Untersteiner
Stall Färjestad – Peter Strömberg
Stall HV71 – Claes Svensson
Stall Karlskrona – Thomas Madsen
Stall Leksand – Kajsa Frick
Stall Linköping – Oskar Svanberg
Stall Luleå – Hanna Olofsson
Stall Malmö – Joakim Lövgren
Stall Rögle – Thomas Uhrberg
Stall Skellefteå – Christian Månsson
Stall Växjö – Anders Zackrisson
Stall Örebro – Juhani Partanen

Andelarna släpps måndag 3 oktober och finns till försäljning på Rikstravets hemsida liksom hos ATG-ombuden. Tävlingen startar 1 december och avslutas 30 juni.
Det stall vars hästar tjänat mest pengar får då 150.000 kronor att anordna en segerfest. Dessutom kommer en summa motsvarande fem procent av det som samtliga hästar i Rikstravet team SHL sprungit in under säsongen att skänkas till travsportens ungdömsverksamheter och en lika stor summa att skänkas till SHL-klubbarnas ungdomsverksamheter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS