Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Daniel Redén: "Det var jäkligt elakt kört"

Foto: Maria Holmén/Travronden
Foto: Maria Holmén/Travronden

Jean Michel Bazire och Belina Josselyn skickade ut Örjan Kihlström och Propulsion i fjärdespår. Efter loppet var det skilda åsikter mellan Kihlström, Daniel Redén och Bazire om situationen som kan ha avgjort årets Prix d'Amérique.

Publicerad:

I sista sväng avgjordes årets Prix d'Amérique – och detta efter en omdiskuterad situation där Jean Michel Bazire bakom Belina Josselyn flyttade ut Örjan Kihlström och Propulsion i fjärdespår. Daniel Redén, Örjan Kihlström och Jean Michel Bazire hade en del skilda åsikter kring hur det hela gick till.

Kihlström, som körde Propulsion till en fjärdeplats, säger följande:
– Man kan säga som så att Jean Michel Bazire trycker ut mig. Det är det absolut ingenting att säga om, det är tillåtet här i Frankrike. Det är bara att acceptera, även om det är klart att det känns lite surt. Det är ingenting som man hade kommit undan med i Sverige om jag säger så.

Att hästen var gott gåendes i det läget syntes. Att han dessutom gick bra trots tacklingen var kusken mycket nöjd med.
– Han gör ett jättefint lopp och jag tyckte att han kändes bra med den nya balansen. Nu fick däremot Bold Eagle ett ännu bättre lopp än vad vi fick och då vann han också. Det löste sig ju perfekt för honom när Bazire flyttade ut oss. Det var i stort sett bara för Nivard att köra rakt fram, men samtidigt såg Bold Eagle stark ut hela vägen. Bold Eagle är en helt outstanding häst, som alla sett och han vann ändå välförtjänt, avslutade Kihlström.

Tränaren Daniel Redén intervjuades i TV4 Sport kort efter mål där han sa följande.
– Propulsion gjorde ett otroligt lopp med tanke på förutsättningarna. Det var hårt i sista sväng och jäkligt elakt kört, men det är skitsamma. Jag är väldigt nöjd med hästarna.

Travronden fick tag i Jean Michel Bazire på Vincennes stallbacke efter loppet. Vad fransmannen tycket om situationen när de hittade loss?
– Det var enkelt. Jag bara tryckte på lite grann...

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS