Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Daniel Redéns huvudbry – väljer mellan två lopp

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Propulsion och kretsen kring hästen efter segern i Åby Stora Pris i lördags. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

I lördags vann Propulsion Åby Stora Pris för andra året i rad. Han gjorde det på nytt världsrekord – nu planerar Daniel Redén för nästa start.

Publicerad:

Efter segern i Åby Stora Pris på världsrekordtiden 1.12,8a/3140 meter stormar Propulsion mot 30-miljonersstrecket. Segern på Åby tog den åttaårige hingsten på bästa sätt, enligt Daniel Redén.
– Det verkar bra med honom. Han har sprungit runt i hagen med svansen i vädret och verkar nöjd med livet. Han är nöjd och ska gå ett lätt rutinjobb under tisdagen, säger han.

Går allt enligt plan kommer det antingen bli start på Vincennes eller Bergsåker här näst för Propulsions del. Finalen av Trotting Masters körs i Paris lördagen den 7 september medan Sundsvall Open Trot avgörs lördagen den 24 augusti.
– Jag vet inte alls vilket av loppen det blir. Det är inte otänkbart med Masters, men absolut ingenting bestämt. Det kan kanske bli Sundsvall. Vi får se. Det blir troligtvis något av loppen för det finns ingenting annat att välja på, men det blir inte start i bägge, säger Daniel Redén.

Har du tänkt något på längre sikt? Elitloppet 2020?
– Nej, vi tar ett lopp i taget.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS