Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Danmark slopar anmälningsavgifter

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

I ett försök att öka antalet starthästar har Dansk Travsports Centralförbund tagit beslut om att slopa anmälningsavgiften i lopp som har förstapris upp till 10.000 danska kronor. Förändringen slår igenom den första augusti i år.

Publicerad:

Travet i Danmark har under flera års tid brottats med minskade siffror för antalet uppfödda hästar och allt färre hästar i loppen. För att ta ett steg i rätt riktning har Dansk Travsports Centralförbund (DTC) nu vidtagit åtgärder, som ett led i den satsning man gör mot år 2020. 

Under ett styrelsemöte i förra veckan beslutade förbundet att slopa anmälningsavgiften till lopp som har förstapris upp till 10.000 kronor. Detta efter ett förslag från landets tränarföreningar och frågan lyftes fram av Ålborgtränaren Flemming Jensen. Förändringen slår igenom den första augusti. 

DTC presenterade i februari en unghästsatsning på D, E- och F-årgångarna. Förbundet har bestämt att även G-årgången, alltså de som föds 2018, ska ta del av denna. Satsningen innebär ägaren till en häst som kommer till start som två- eller treåring får ta emot en summa pengar på 10.000 danska kronor.

Vidare ska uppfödare som registrerar ett föl under 2018 få ett tillskott på 2000 danska kronor, förutsatt att vissa kriterier uppfylls. Dessa kriterier kommer offentliggöras vid ett senare tillfälle.

Detta meddelar DTC på sin hemsida. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS