Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dansk hårding får sluta

Foto: BURT SEEGER
O'Grady vid en av sina 49 segrar under karriären. Foto: BURT SEEGER

Fyrfaldige miljonären O'Grady har lagt tävlingsskorna på hyllan för att istället fokusera på avelsbiten.

Publicerad:

Det är 14-årige O'Grady (e. S.J.'s Photo) som gjort sin sista start. Hästen var på väg att sluta redan efter 2016, men fick en nytändning när han bytte regi till Skive-amatören Torben Hovgård. Sedan dess har det blivit ytterligare åtta segrar och drygt en halv miljon danska kronor. Sammanlagt avslutar O'Grady med 49 vinster på 141 starter samt 3.976.297 danska kronor. Sista starten gjordes den 25 juni i år på Billund (oplacerad).

Enligt travservice.dk är O'Grady den nionde vinstrikaste danska hästen genom tiderna. Och onekligen måste det vara få som överhuvudtaget tagit fyra segrar som 13-åring! Den penningmässigt största vinsten kom faktiskt under elitloppshelgen 2012, när O'Grady segrade i silverdivisionens final.

O'Grady ska nu fortsätta att jobba lite i aveln, där han sedan tidigare har fyra avkommor födda 2018 och elva 2019. Under fjolåret betäckte han enligt travservice.dk 21 ston.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS