Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Danska wild cards blir kvar

Foto: Janet Pers Sparthan/TR Bild
Foto: Janet Pers Sparthan/TR Bild

Det omstridda wild card-systemet behålls i de klassiska årgångsloppen i Danmark. Det bestämde Dansk Travsports Centralförbund på sitt senaste styrelsemöte.

Publicerad:

Årets danske derbyvinnare, Dumbo, galopperade i kvalet, men fick en av två friplatser till finalen tack vare sina tidigare meriter. Systemet med wild cards används även i Danskt Travkriterium och har varit föremål för diskussion i vårt södra grannland.

Frågan fanns på agendan när Dansk Travsports Centralförbund, DTC, sammanträdde förra månaden och då beslutades om att behålla friplatserna till storloppen. Själva urvalsprocessen kan dock komma att förändras. En arbetsgrupp har fått i uppgift att ta fram ett förslag på vilka kriterier som ska spela in vid utdelningen av wild cards, skriver DTC på sin webbplats.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS