Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dante Boko hela vägen

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Adrian Kolgjini och Dante Boko (arkivbild). Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Adrian Kolgjini och Dante Boko tog hem segern i gulddivisionen.

Publicerad:

Utan några som helst bekymmer snabbstartade Dante Boko (e. Going Kronos) och Adrian Kolgjini, som efter strykningar kommit ner två hack i banan, från spår fem och tog han om ledningen direkt. Det dröjde inte länge innan Jorma Kontio drog i högertömmen bakom favoriten Turno di Azzurra och körde fram utvändigt om ledaren. Därifrån kunde favoriten dock inte bjuda upp till kamp när upploppet väl kom. Det kunde ingen annan heller och Dante Boko vann enkelt.
– Det gick lite för långsamt första 500 och vi bjöd in Turno di Azzurra som kunde köra fram. Vi fick dra ganska hårt hela sista varvet, men det stod han pall för i dag, sade Adrian Kolgjini i segerintervjun.

Inte som bäst

Klockan stannade på 1.12,1a/1640 meter och den nioårige valacken tog karriärens 25:e seger.
– Min häst gick inte som absolut bäst i dag tycker jag, men de andra var inte bättre heller. Han höll sin fart okej och det räckte i dag.
Andraplatsen gick till Jerry Riordan-tränade Shadow Gar och Christoffer Eriksson.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.