Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Därför får ATG en anmärkning av Spelinspektionen

Foto: Micke Gustafsson/TR Bild
Hans Lord Skarplöth. Foto: Micke Gustafsson/TR Bild

ATG har fått en anmärkning av Spelinspektionen.
Anledningen är att två travbanor har tillhandahållit spel utan att vara registrerade.
– Vi gjorde fel, säger Hans Lord Skarplöth i ett pressmeddelande. 

Publicerad:

Det var spelbolaget ATG som själva upptäckte lagöverträdelsen. Redan i somras meddelades myndigheten att travbanorna Oviken och Tingsryd vid sammanlagt tre tillfällen tillhandahållit spel som ”ombud” utan att vara registrerade hos Spelmyndigheten vilket i 11:e kapitlet, § 2 återges som ett måste.

Mänskliga faktorn

I skrivelsen till Spelinspektionen menar ATG att det beror på den mänskliga faktorn. Påföljden skulle kunna vara indragen licens, men värre än en varning blev det inte.

Så lyder beslutet

”ATG har angett att de ser allvarligt på det inträffade och att de nu har sett över rutinen för registrering av ombud och vidtagit åtgärder för att säkerställa att spel genom ombud tillhandahålls först när registrering har beviljats av Spelinspektionen. ATG har också självt anmält sin förseelse till Spelinspektionen. Dessutom har överträdelsen skett under en begränsad tid. Vid en samlad bedömning anser Spelinspektionen därför att ingripandet kan stanna vid en anmärkning” skriver Spelinspektionen i sitt beslut som fattats av generaldirektören Camilla Rosenberg

"Vi gjorde fel"

– Vi respekterar ödmjukt beslutet. Vi gjorde fel och rapporterade in det till Spelinspektionen. Nu har vi skärpt rutinerna för att det inte ska ske igen, säger Hans Lord Skarplöth i ett pressmeddelande.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS