Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Därför flyttar de stora auktionerna till Wenngarn

Foto: Mia Törnberg/Travronden
Alla de tre svenska unghästauktionerna kommer i år att avgöras på Wenngarn. Foto: Mia Törnberg/Travronden

Det blir i år ett utökat samarbete mellan Trottex och Wenngarn. Detta medför att både Elit- och Kriterieauktionen flyttas till denna slottsmiljö.

Publicerad:

Redan förra året inledde Trottex ett samarbete med Wenngarn, vilket mynnade ut i Wenngarn Yearling Sales, som genomfördes i samband med Solvalla Jubileumspokal. I år blir det nu tre ettåringsauktioner på Wenngarn. Förutom nämnda Yearling Sales ska även Elit- och Kriterieauktionen flytta till samma ställe. Tidigare har de ju avgjorts på Scandic Infra i Upplands Väsby respektive Solvalla. Nytt är också att Wenngarn Yearling Sales utökas till ett tvådagsevenemang (14-15 augusti), där det blir en superselekterad dag. Alla svenskfödda ettåringar som säljs under Wenngarn Yearling Sales blir även startberättigade i auktionsloppen eftersom Trottex är medarrangör.
- Jag hoppas och tror att vi tillsammans kan fortsätta utveckla auktionerna i den fantastiska miljön ute på
Wenngarn, säger Sara Blomhage, Generalsekreterare ASVT.

Anmälningar av hästar till samtliga tre auktioner ska ske till Trottex. Här är det 1 mars (Elitauktionen och WYS dag 1) och 8 maj (WYS dag 2 samt Kriterieauktionen) som gäller.
- Wenngarn är en magisk plats i en historisk miljö med vackra anor från över 1000 år tillbaka. Efter förra årets lyckade auktion och hästfest känns det otroligt kul för mig att tre svenska auktioner kommer vara här 2017. Det gör också att vi kan göra en del förbättringar för att skapa bättre förutsättningar för både hästar, publik, köpare och säljare. Vårt mål är att alla auktioner ska vara en hästfest och den självklara mötesplatsen. Jag hoppas och tror att detta är ytterligare ett steg i rätt riktning för svensk travsport, säger Emmelie Arneng, Verksamhetsansvarig för Wenngarn Yearling Sales AB.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS