Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Därför kör inte Takter Oaksfavoriten i kväll

Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN
Johnny Takter. Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN

Oaks-favoriten körs av Ulf Ohlsson i kvällens uttagningslopp – trots att ordinarie Johnny Takter var uppsatt och hade tackat ja.
Anledningen är en missad faktura från Takter.
– Så jävla taskigt mot mig, säger Takter till Aftonbladet Trav365.

Publicerad:

Vid anmälningstillfället för kvällens uttagningar till Svenskt Trav-Oaks hade Johnny Takter markerat sitt intresse för att köra Helena Burmans A Sweet Dance som segrat i årets samtliga åtta starter, däribland i Guldstoet samt Margaretas Unghästserie. Maharajah-stoet är favorit att vinna treåringarnas största löpning.

Missad faktura

Det kan mycket väl bli med Takter i sulkyn. I kväll är det dock Ulf Ohlsson som sköter tömmarna.
– Så fort man har en ekonomisk skuld till oss, något travsällskap eller något som omfattas av TDS:en så får man en spärr och då kan man inte vara med och tävla. Precis samma gäller för hästar vars ägare har en skuld liggandes, de får startförbud, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson.
– I det här fallet hade Johnny missat att betala en faktura. Så fort den är betald har man rätt att vara med igen, däremot släpper vi inte på några spärrar mellan anmälan och komplettering, det vill säga mellan 09.00-14.00 under vardagar.

"Så jävla taskigt mot mig"

I Aftonbladet Trav 365 riktar Johnny Takter skarp kritik mot förbundet.
– Det här är så jävla taskigt mot mig och så jäkla dåligt skött av ST. De har tagit bort en dröm för mig. Jag lever i en separation och har två bostäder och har legat inne på sjukhus för 14 dagar sedan, för jag mår så dåligt, så därför har den här fakturan fallit mellan stolarna. Med då har förbundet ingen empati att slå en signal till mig och fråga hur det ligger till. Den här fakturan är på småkronor, är det inte värt ett telefonsamtal då? Jag ringde upp Petter Johansson och han hade ingen förståelse för mig, säger han till tidningen.

"Upp till individen"

Sportchefen förklarar tillvägagångssättet i artikeln:
– Vi har samma faktureringshantering som de flesta företag. Licensinnehavaren får ett bötesbelopp som fastställs på resultatlistan, efter det så går en faktura ut, sen en påminnelse, sen går det till inkasso och betalar man inte inkassot så blir man spärrad. Hanteringen är som i övriga samhället, det är upp till individen att betala sina räkningar, säger Petter Johansson där.

Travronden har sökt Johnny Takter.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.