Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Därför satt Örjan kvar i kön

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Propulsion och Örjan Kihlström fick nöja sig med tredjeplatsen trots vass avslutning. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Storfavoriten Propulsion gick under ljudvallen sista 300 i Sundsvall Open Trot (V75-6), men vad hjälpte det? Frågan är om Örjan kunde ha lagt upp loppet annorlunda?

Publicerad:

Trots att Daniel Redén-tränade Propulsion till slut spurtade in som trea kändes det nästan inte som att han deltog i loppet. Örjan Kihlström hamnade sist i fältet och hade mil fram halvvarvet från mål, då han försökte som fyra i tredjespår.
– Det blev fel för oss i loppet. Jag hoppades kunna komma före Anna Mix från start och då tidigt kunna avancera fram i dödspositionen. Men nu var Anna snabbare än väntat och jag var sedan rädd för att vi inte skulle bli nedsläppta av Kim Eriksson om jag attackerade mitt under loppet, förklarade Örjan Kihlström.
Den sistnämnde var annars klart nöjd med hur Elitloppstvåan och Hugo Åbergs-vinnaren kändes.
– Ja, han var väldigt fin igen och spurtade så bra som man kan begära. Det gick helt enkelt inte att plocka in alla längderna till slut, då tempot inte heller var speciellt högt där framme.
Tidsmässigt gick det inte heller att klaga på Propulsion. Han avslutade 1.08,6 sista varvet och i 1.06-fart de avslutande 300. Närmast för Propulsions del väntar ett tävlingsuppehåll, då han ska tappas på sperma. Och därefter väntar ett nytt Frankrike-äventyr.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS