Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Därför slutar Stefan Persson som egen tränare

Foto: Mia Törnberg/Tr Bild
Stefan Persson. Foto: Mia Törnberg/Tr Bild

Stefan Persson slutar som egen tränare.
I stället väntar en anställning hos Holm Hästgården AB.
Något Sulkysport rapporterat om under onsdagen.

Publicerad:

Halmstadtränaren med 33 hästar på sin träningslista slutar som egen tränare den 1 september. Då kommer han att börja som anställd åt Holm Hästgården AB (Marjaana Alaviuhkola), vilket Sulkysport avslöjade under onsdagen.

– Det är ett beslut som vuxit fram. En del omständigheter på slutet gör att det blev så nu, säger Stefan Persson till Travronden.

"Mycket på samma gång"

Vilka omständigheter då?

– Dels har jag tappat många hästar på slutet, dels så har intresset varit svagt vad gäller att få in nya hästar och samtidigt som det dök upp en intressent på mitt stall dök den här jobbförfrågan upp. Så det var mycket på samma gång.

Stallet i anslutning till Halmstads stallbacke är alltså under försäljning och nya arbetsplatsen blir ute på Holm, strax norr om Halmstad.

– Det blir sju-åtta hästar och jag som på egen hand ansvarar för dem.

"Påfrestande psykiskt"

Hur känns det?

– Bra. Det är ett slit att driva ett travstall som jag och min fru Linda har gjort. Påfrestande fysiskt men för min del kanske mest psykiskt, man lever i en ganska otrygg tillvaro med hästar ut och in och inga stora marginaler att arbeta med.

Just du har väl levt dig in extra mycket och haft särskilt jobbigt med motgångar?

– Ja, så är det. Det är inget jag har hymlat med, jag har emellanåt haft svårt att hantera när det går dåligt.

Tar med sig någon häst

Kommer någon häst att följa med?

– Jag har fått ett halvt löfte om att ta med någon häst, men det är inte spikat vilken. Det blir någon av dem jag (del)äger själv.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS