Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Darling Mearas tapper tvåa

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Världsstjärnan Hannelore Hanover med ständige följeslagaren Yannick Gingras. Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

Darling Mearas försökte och försökte - men trots en urstark avslutning från dödens kunde Åke Svanstedts sto inte rå på Hannelore Hanover i försöket av Miss Versatility på Meadowlands.

Publicerad:

Sexåriga Darling Mearas har fått ögonen på sig i USA efter den fantastiska insatsen senast på 1.08,2a/1609 meter för Åke Svanstedt senast och var spelad till favorit i försöket till Miss Versatility för äldre ston. Järnladyn Hannelore Hanover, som tillhört världseliten i flera år och fortfarande är i sin krafts dagar, ville dock ha ett ord med i leken...

Tillsammans med Yannick Gingras gled sjuåringen till ledningen efter 400 meter och Darling Mearas med Dexter Dunn fick tredje invändigt. Åke Svanstedt satt själv bakom Plunge Blue Chip i tredje utvändigt en bit ner. 

Med dryga halvvarvet till meter till mål tog Dunn ut Darling Mearas i dödens och mitt i slutkurvan var hon sida vid sida om ledaren, samtidigt som övriga konkurrenter lämnades bakom. 

In på upploppet försökte Gingras rycka och ledarekipaget fick ett litet övertag som man aldrig släppte. Darling Mearas närmade sig in i mål med en kraftfull spurt, men Hannelore Hanover (e. Swan for All) höll undan med en längd på suveräna 1.08,6a/1609 meter. Detta var hennes tredje seger för året och den 45:e totalt i karriären på 76 starter. Den samlade prissumman i loppet var 40.000 dollar.

Darling Mearas fina insats som tvåa gav tiden 1.08,7. Satin Dancer tog hand om tredjeplatsen före Svanstedts Ice Attraction, medan Plunge Blue Chip blev oplacerad.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS