Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Darling Mearas tog hem duellen: "Otroligt speciell"

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Toppstoet Darling Mearas vann på nytt. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Fjärde årssegern för Darling Mearas kom efter att Stefan Persson tidigt styrt till ledningen. Cash Crowe försökte utmana sista varvet, men fick ge sig sista biten.
– Det är en fantastisk häst, sade Stefan Persson.

Publicerad:

Darling Mearas (e. Cantab Hall) i den ena ringhörnan. Cash Crowe i den andra. Det var upplagt för en duell av det maffigare slaget i Kalmar när Vilhelm Johanssons Minne avgjordes. Stefan Persson styrde till ledningen per omgående och hans Darling Mearas höll säkert undan på 1.13,2a/2140 meter. Hästens tolfte seger i karriärens 23:e start.
– Jag är jätteglad att hon fungerade så här fint. Det är en fantastisk häst. Mycket var vunnet när vi kom till ledningen, men jag visste att det skulle komma en otroligt duktig häst på utsidan. Idag drog vi längsta strået. Hon är otroligt speciell för alla och betyder mycket för hela stallet. Nästa mål är Sto-SM och där är det bara bra hästar med. Det krävs att hon har en bra dag, men chans har vi, sade Stefan Persson.

Petri Puros Cash Crowe årsdebuterade på Charlottenlund senast med seger. Denna gång fick det segerrika stoet nöja sig med andrapriset. Faktum är att det var första gången Cash Crowe förlorade felfri. Insatsen först utvändigt om vinnaren var dock av bästa märke.

In på uppploppet av finalen av Stayerserien var det en handfull hästar med chans på segern. Efter en spårsmål resa var det till sist Stefan Axelsson-tränade Uddens Index (e. Jobie Tempest) som satte nosen först tillsammans med Peter Ingves.
– Det var hårt över upploppet. Jag har kört honom tidigare och efter att ha fått ett sådant här smörlopp brukar han speeda bra till slut. Han är fin att köra och visar alltid att om han får en bra resa så har han en truddelutt sista biten, sade Peter Ingves.

Stefan Axelsson om segern.
– Jag känner någon konstig eufori. Bara ren lycka och glädje. Han köptes för en billig peng och har tjänat över 300.000 kronor nu. Det har varit en lyckosam resa. Vi hade en liten tanke att köra till ledningen, men när vädret blev som det blev så hoppades vi istället på en bra rygg. Han är extremt lat hästen och det finns de som påstår att jag också är det. Vi passar oerhört bra ihop.

Lira nästa gång: Belong Life (lopp 9) galopperade bort en del mark, men återkom starkt och var inte långt efter i mål.

Alla vinnare på Kalmartravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: Mingait Tooma (e. Broadway Hall) Christoffer Eriksson (Ola Samuelsson)
Lopp 2: Shutupandscratchme (e. Make It Happen) Peter Untersteiner (Peter Untersteiner)
Lopp 3: Västerboonthenews (e. Credit Winner) Peter Untersteiner (Lars Brindeborg)
Lopp 4: Mulligan (e. Maharajah) Thomas Uhrberg (Thomas Uhrberg)
Lopp 5: Stoletheshow (e. Dream Vacation) Erlend Rennesvik (Marcus Lindgren)
Lopp 6: Martin de Bos (e. Maharajah) Christoffer Eriksson (Petri Puro)
Lopp 7: Zelante C.R. (e. Maharajah) Conrad Lugauer (Conrad Lugauer)
Lopp 8: Darling Mearas (e. Cantab Hall) Stefan Persson (Stefan Persson)
Lopp 9: Uddens Index (e. Jobie Tempest) Peter Ingves (Stefan Axelsson)
Lopp 10: Morgan Atlas (e. Charles Atlas) Alicia J Larsson (Leif Ljunggren)
Lopp 11: Sobel Jocke (e. Make It Happen) Peter Ingves (Katarina Palm)

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS