Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Day or Night In krossade alla – nu blir det Paris

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Foto: MARTIN LANGELS/ALN

I sin sista start innan Frankrikeäventyret visade Day Or Night In att han är att räkna med framöver.

Publicerad:

Johan Untersteiner kunde skicka Day or Night In (e. Muscle Hill) till ledningen omgående i gulddivisionen på Örebrotravet. Nuncio och Stefan Melander hade inte en chans att försvara innerspåret samtidigt som den andra spetsaspiranten Tobin Kronos galopperade.
Untersteiner kastade en blick över högeraxeln i den första svängen och kunde konstatera att Nuncio hade hittat ut i andraspår. Strax därpå fick han Stefan Melanders stjärna utvändigt om sig och det såg ut att bli en duell ekipagen emellan.
I slutsvängen kunde inte Nuncio hänga med ledaren längre och det var istället Spring Erom och I Love Paris som utmanade främst. Ingen av dem kunde ta sig förbi Untersteiners femåring, som sträckte på sig och vann på 1.12,3a/2100 meter. 
– Han har alltid varit ganska startsnabb, men jag har valt att inte plocka fram det så många gånger, mycket på grund av dåliga lägen. När vi nu blev nerstrukna till spår fem så var det läge att testa, sade Untersteiner i vinnarcirkeln.
Väl i ledningen var taktiken klar.
– Jag hade tänkt att om han känns fin så vill jag prova i ledningen. Inget ont om Nuncio, men han har inte visat den där formen på sistone – var det någon gång vi skulle prova att ta emot så var det nu.
Det slutade med hästens tredje årsseger. Untersteiner berättade också att starten var den sista på svensk mark i år.
– Ända sedan han var tvåa i Paris förra julhelgen så har planen varit att sikta mot det även i år. Det här var sista gången vi får se honom här på ett tag, för nu blir det Paris.
Kampen om andraplatsen vanns till slut av Dan Widegrens Spring Erom tillsammans med Christoffer Eriksson. Nuncio slutade i det slagna fältet efter att ha tröttnat på upploppet. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS