Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Day Or Night In tog nästa biljett till finalen

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Day Or Night In Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Johan Untersteiner laddade från start – och lurade Lutfi Kolgjini på ledningen. Sedan ledde Day Or Night L.C. Petersson-Broddas minne hela vägen in i mål och kvalade därmed in till Olympiatravets final.

Publicerad:

Dante Boko i ledning och Day Or Night In (e. Muscle Hill) på utsidan. Det scenariot hade de nog flesta förväntat sig i Jägersros uttagningslopp till Olympiatravet. Men positionerna blev de omvända.

Day Or Night In öppnade raskt från sitt sjättespår och lyckades precis ta sig förbi Dante Boko. 1.08,5 första 500 meterna blev 1.12,7 vid varvning och sedan styrde Lutfi Kolgjini ut i andraspår. Övriga hästar gjorde sig inte besvär utan loppet utvecklades till en ren tvekamp. En tvekamp som Day Or Night In gick segrade ur. Sexåringen skakade av sig den utvändige konkurrenten över upploppet och kom i mål på 1.11,7a/2.140 meter.
– Jag trodde inte att skulle kunna ta en längd på Dante Boko, men han klev iväg bra. Samtidigt öppnade Berghs häst bättre än förväntat. Det var inga stora marginaler, men jag lyckades att ta mig förbi båda två, sade Johan Untersteiner i vinnarcirkeln och fortsatte:
– När "Ludde" kom upp på långsidan tryckte han upp tempot. Det gick fort in i svängen, men jag hade mycket i tömmarna och blev aldrig riktigt orolig.

Segern var värd 200.000 kronor – och en plats i Olympiatravets final på Åby. Tidigare under lördagen fick Ringostarr Treb en inbjudan och Day Or Night In blev därmed sjätte häst att bli klar för storloppet.
– Han har utvecklats under Frankrikesejouren och blivit rejälare och starkare. Förhoppningsvis får vi en jätterolig sommar, sade Johan Untersteiner.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.